Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları
Yönergesi Kapsamında Uygulanan Ceza Puanları

UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları
Yönergesi Kapsamında Uygulanan Ceza Puanları

Sayı: 2020/278
Tarih: 29.04.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından "UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi Kapsamında Uygulanan Ceza Puanları" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda COVID-19 salgını nedeniyle taşımacıların UBAK İzin Belgeleri ile seferlerini tamamlamakta sorun yaşadıkları, seferlerini tamamlayabilenlerin ise bu seferlere ilişkin e-devlet üzerinden veri girişlerinde sıkıntı yaşadıkları yönünde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuruların incelendiği belirtilmiştir.

Bu kapsamda UBAK İzin Belgesi kullanarak uluslararası taşıma yapan firmaların bu süreçte mağduriyet yaşamamaları amacıyla  UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi'nin 11. maddesinin;
  • (d) bendinin birinci alt bendi uyarınca uygulanacak ceza puanlarında Haziran ayı sonu yerine Temmuz ayı sonunun dikkate alınması, ayrıca belirtilen bendin ikinci alt bendi kapsamında iade edilen belgeler için ceza puanı uygulanmaması süresinin 30 Haziran 2020 tarihine ertelenmesinin,
  • (d) bendinin dördüncü alt bendi ile (ğ) bendi kapsamında uygulanan ceza puanlarının 2020 yılı Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için uygulanmamasının uygun görüldüğü bildirilmiştir.
Duyuruda ayrıca taşımacı firmaların UBAK İzin Belgeleri ile yapmış oldukları taşımalara ilişkin veri girişlerini e-devlet üzerinden zamanında yapmaları ve veri girişi yapılamayan sayfalara ilişkin bilgileri T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne göndermeleri gerektiği belirtilmiştir. 

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr